Mellenes ir brīnišķīgs našķis arī ziemā! Tās ir ļoti vienkārši sasaldēt un ziemas mēnešos ēst drīz pēc izņemšanas no saldētavas – mazliet atkusušas, tomēr stingras, tās ir kā ogu sorberts. Tās ir ļoti gardas un veselīgas, tajās ir daudz vitamīnu, tomēr maz kaloriju un cukura, tādēļ nav jāseko līdzi apēstā apjomam. Ja no saldētavas izņemtās mellenes nepaspējat apēst, tad no atlikušajām ogām var pagatavot ievārījumu.
Ir dažādi padomi, kā vislabāk krūmmellenes saldēt. Ja ogas saldētavā saliksiet sausas, drīz pēc lasīšanas, tās noteikti nesalips kopā. Visvienkāršākais veids ir ogas saldēt nelielās kastītēs, piemēram 250g. Mazās porcijas ļaus izvairīties no pārlieku liela ogu daudzuma atsaldēšanas un nepieciešamības gadījumā var paņemt vairākas kastītes, vai maisiņus, kas arī ir ērti izmantojami melleņu saldēšanai. Daži mellenes saldē lielās kastēs un pēc nepieciešamības pārber atsaldējamo daudzumu.