Krūmmelleņu dārzs Auces upes krastā
Laikapstākļi šobrīd
1.5° C
0 mm/h
05.aprīlis, 2023

Siera kūka ar svaigām mellenēm

Sastāvdaļas
Pamatnei:
  • 150 g cepumu
  • 75 g sviesta
  • 1/2 tējk. kanēļa
Siera masai:
  • 200 g krēmsiera (bez garšvielām)
  • 200 ml liesa krējuma
  • 200 g cukura
  • 50 ml citrona sulas
  • 3 mazas olas
  • 1 naža gals sāls
  • 4 plāksnītes želatīna
  • nedaudz vāroša ūdens
Virskārtai:
  • Melleņu ievārījums
  • Svaigas mellenes
Pagatavošana
180 min
1. Samaļ cepumus, sviestu un kanēli.
2. Ieliek mīklu apaļā metāla kūkas formā (formas apakšā labāk likt cepamo papīru). Cep 180 grādos ~8 - 10 minūtes. Atdzesē.
3. Atdala olas un samaisa dzeltenumus ar sieru, krējumu, cukuru un citronu sulu. Var pierīvēt citrona miziņu un pagaršot, vai pietiek citrona garšas (skābuma). Ja vajag, pievieno vairāk.
4. Sakuļ olas baltumus ar naža galu sāls stingrās putās.
5. Želatīnu, kas ir mērcējies dažas minūtes, izkausē ar to mazumiņu vāroša ūdens. Pievieno mazliet siera masas želatīnam, kārtīgi izmaisa un tad var liet želatīnu siera masā, uzmanīgi un kārtīgi iemaisot. Tad sakultos olas baltumus uzmanīgi iemaisa siera masā (kult nedrīkst!).
6. Gatavo siera masu ielej kūkas formā pāri cepumu masai. Pārsmērē ar melleņu ievārījumu. Vismaz uz 2 stundām liek ledusskapī. Pasniedzot, pārber ar svaigām ogām. Lai labi garšo!